13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Birtanie ar putea menține legislație UE încă 21 de luni

Marea Birtanie ar putea menține legislație UE încă 21 de luni

Legea Comunităţilor Europene din 1972 nu va fi abrogată pe teritoriul britanic până la sfârşitul lui 2020.

Dominic Raab, ministrul pentru Brexit, a declarat că această decizie este necesară „pentru a ne asigura că totul merge cum trebuie … în concordanţă cu înţelegerea pe care am făcut-o cu UE”.

 
Decizia va stârni, cel mai probabil, furia parlamentarilor pro-Brexit, care primiseră promisiuni că legea va ieşi din vigoare în martie 2019.

De asemenea, există posibilitatea ca decizia să fie contestată legal, deoarece Marea Britanie nu va mai avea europarlamentari sau comisari europeni, dar va continua să respecte legile de la Bruxelles.

În plus, May a anunţat că ea va conduce negocierile cu Uniunea Europeană.

„Eu voi conduce negocierile cu Uniunea Europeană iar Secretarul de Stat pentru Ieşirea din Uniunea Europeană îmi va ţine locul. Departamentul pentru Brexit va fi responsabil doar pentru pregătirile interne”, a afirmat ea.

Întrebat dacă cetăţenii UE care locuiesc în Regatul Unit vor putea să rămână dacă nu va exista niciun acord între Marea Britanie şi Uniunea Europeană, Raab a afirmat că „nu vor fi înlăturate drepturile cetăţenilor UE din această ţară”.

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă