Foto Arhiva

Foto Arhiva

Marea Britanie: 23 de diplomați ruși, expulzați din Regat

Londra urmează să expulzeze 23 de diplomaţi ruşi, după ce Moscova a refuzat să explice cum un agent neurotoxic rus, a fost folosit împotriva unui fost dublu agent rus, a anunţat miercuri premierul britanic Theresa May în Parlament, relatează BBC News.

Rl online 0 comentarii

Premierul Theresa May a cerut și a primit sprijinul Parlamentului pentru a expulza 23 de diplomați ruși din Marea Britanie.

Theresa May a spus că acești diplomați au devenit agenți dubli și ar fi, de fapt, spioni sub acoperire. Premierul britanic a spus că este cea mai mare expulzare de acest gen din ultimii 30 de ani.

La Moscova, Ministerul de Externe rus l-a convocat pe ambasadorul britanic, Laurie Bristow, şi a avertizat că "acţiunile autorităţilor britanice sunt provocatoare”. "Nicio publicaţie britanică nu va mai opera în ţara noastră dacă închid Russia Today”, a spus Zakharova.

Ambasadorul Rusiei la Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice, Alexander Shulgin, a acuzat Marea Britanie că aduce acuzaţii nefondate şi cauzează isterie: "Facem apel la ei să abandoneze limbajul ultimatumurilor şi ameninţările şi să se întoarcă la termenii legali ai convenţiei armelor chimice, care ne permite să rezolvăm o astfel de situaţie”.

Comentarii

loading...