Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie, amenzi severe pentru părinții care folosesc autoturismul în preajma școlilor

Marea Britanie, amenzi severe pentru părinții care folosesc autoturismul în preajma școlilor

Anumite consilii din Marea Britanie intenționează să restricționeze parcarea în apropierea porților școlilor, recurgând la amenzi de până la 130 de lire sterline în unele cazuri.

Rl online 0 comentarii

Părinții din Marea Britanie se confruntă cu restricții grele - și chiar cu amenzi - când vine vorba să-și conducă la școală copiii. Demersul face referire la siguranța rutieră și poluare, informează The Guardian.

După începerea noului an școlar, un sondaj al consiliilor locale arată că legile impuse recent se bucură de o susținere crescândă. Legile în cauză împiedică parcarea în imediata vecinătate a intrărilor în școli, folosind camere video și vehicule de monitorizare mobilă pentru a-i observa pe părinții care nu respectă regulile.

Dar unele autorități merg mai departe, închinzând drumurile și restricționând cea mai mare parte a traficului în imediata vecinătate a școlilor pe durata programului școlar.

În unele cazuri, părinții s-ar putea confrunta cu amenzi de până la 130 de lire sterline pentru conducerea în zonele cu acces restricționat.
Alte autorități locale au în vedere zonele unde staționarea este interzisă, unde se aplică amenzi pentru părinți și tutori care lasă motoarele pornite în zonele din vecinătatea școlilor.

În Solihull, West Midlands, pilotul "stradal școlar" restricționează traficul pe străzi în jurul a trei școli la începutul și la sfârșitul zilei școlare, împiedicând părinții și îngrijitorii care conduc copiii la porți.

"Scopul acestor restricții este de a crea un mediu mai sigur și mai plăcut pentru toți, în jurul școlilor", a declarat un membru al Consiliului pentru Transport și Autostrăzi.

Aceste măsuri s-au implementat deja în mai multe orașe importante, precum Londra și Edinburgh .

Steve Gooding, director al unei organizații caritabile de cercetare autohtone, Fundația RAC, a salutat faptul că cei mici sunt încurajați să meargă la școală pe jos, combătând, astfel, sedentarismul.

Comentarii

loading...