7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie ar putea refuza să achite factura pentru BREXIT dacă UE...

Marea Britanie ar putea refuza să achite factura pentru BREXIT dacă UE nu acceptă un acord comercial

Oficialul britanic a declarat că Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, în baza căruia Marea Britanie va ieşi din UE, prevede necesitatea reglementării relaţiilor viitoare.

“Articolul 50 prevede, pe măsură ce negociem acordul de retragere, că există un cadru viitor pentru ca noua noastră relaţie să continue, deci cele două sunt legate”, a declarat Raab pentru cotidianul Sunday Telegraph.

“Nu poţi avea o parte care să-şi îndeplinească partea sa de înţelegere, iar cealaltă parte nu (…) Deci, cred că trebuie să ne asigurăm că există un fel de condiţionalitate între cele două”, adăugat ministrul britanic.

“În mod cert trebuie să includă aranjamentele pe care le avem la nivel internaţional cu partenerii noştri din UE”, a completat Raab.

În luna decembrie, prim-ministrul britanic Theresa May a acceptat obligaţii restante în valoare de 39 de miliarde de euro.

Marea Britanie şi UE încearcă să ajungă la un acord până cel târziu în luna octombrie pentru a oferi suficient timp Parlamentului de la Londra să dezbată condiţiile acestei înţelegeri.

Cele mai citite

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Lukașenko îl contrazice pe Putin: teroriștii de la Moscova ar fi vrut inițial să fugă în Belarus

Președintele din Belarus a prezentat marți o versiune care contrazice afirmațiile lui Vladimir Putin despre atacatorii din Moscova. Dacă președintele rus a spus că...
Ultima oră
Pe aceeași temă