7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie are absolută încredere în fermierii săi

Marea Britanie are absolută încredere în fermierii săi

Pandemia de coronavirus duce la creșterea prețurile alimentare în Marea Britanie. Cumpărăturile alimentare au crescut chiar și cu 7 lire și riscă să crească tot mai mult pe fondul lipsei de personal în ferme, au transmis fermierii.
 
Supermarketurile din Marea Britanie dau vina pe lipsa lucrătorilor din ferme pentru creșterea prețurilor
 
Într-un studiu realizat de revista The Grocer, 33 de produse populare au prețuri de până la 10 % crescute într-o singură lună.
Unul dintre motive ar fi și scoaterea ofertelor regulate din lista de cumpărături oferite de giganții alimentari.
Britanicii cumpără cu 56 % mai multă vodkă, Red Bull , ciocolată dar și pâine, lapte și hârtie igienică
Cea mai mare îngrijorare este cea cu privire la lucrătorii din ferme a căror lipsă va duce la costuri mărite peste vară.
Pe fondul acestor îngrijorări, un prim avion cu români a aterizat joi pe aeroportul din Stansted, Marea Britanie, într-un efort al producătorilor și al Guvernului britanic pentru a umple golurile dintre culegătorii de legume în special.
Cu toate acestea, guvernul Marii Britanii, prin purtător de cuvânt, a transmis că  ,,are absolută încredere în fermierii săi, și că aceștia muncesc neîncetat pentru a asigura hrana populației”, se arată într-un articol publicat de The Daily Telegraph.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă