9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie: carantină timp de 14 zile pentru toți călătorii

Marea Britanie: carantină timp de 14 zile pentru toți călătorii

Guvernul britanic a transmis companiilor aeriene că va introduce o perioadă de carantină de 14 zile pentru majoritatea persoanelor sosite din străinătate pentru a încerca să evite un al doilea vârf al pandemiei coronavirusului, a declarat sâmbătă o asociație care reprezintă companiile aeriene.
 
Companiile aeriene britanice, care reprezintă British Airways (ICAG.L), Easyjet (EZJ.L) și alte companii aeriene britanice, au declarat că mutarea necesită „un plan de ieșire credibil” și ar trebui revizuită săptămânal. Operatorii aeroportului au declarat că ar putea avea un impact „devastator” asupra industriei aviației și a economiei mai largi.

Planul de carantină a fost raportat pentru prima dată de ziarul The Times, care a declarat că premierul Boris Johnson va anunța duminică că pasagerii care sosesc pe aeroporturi și porturi, inclusiv britanicii care se întorc din străinătate, vor trebui să se autoizoleze timp de o săptămână de zile.
În conformitate cu măsurile care ar putea intra în vigoare la începutul lunii iunie, călătorii vor trebui să furnizeze adresa la care se vor auto-izola la sosire, a spus The Times.„Aceste măsuri vor ajuta la protejarea publicului britanic și la reducerea transmiterii virusului pe măsură ce trecem în următoarea fază a răspunsului nostru”, a declarat The Times, citată de o sursă guvernamentală.Biroul din Downing Street și Ministerul de Interne din Johnson au refuzat comentariile.

Duminică, Premierul Johnson este așteptat să anunțe următorii pași în lupta Marii Britanii pentru relansarea economie și ieșirea din izolarea care a ținut milioane acasă mai mult de șase săptămâni. Operatorii aeroportului au declarat că o carantină va produce daune provocate de pandemia industriei aviației, întrucât i-ar pune pe oameni să călătorească atunci când restricțiile de blocare sunt ridicate.„Carantina nu va avea doar un impact devastator asupra industriei aviației din Marea Britanie, ci și asupra economiei mai largi”, a spus Karen Dee, director executiv al Asociației Operatorilor Aeroporturilor.
„Dacă guvernul consideră că este nevoie de carantină din punct de vedere medical, atunci ar trebui să fie aplicat în mod selectiv, în urma științei, ar trebui să existe o strategie de ieșire clară, iar impactul economic asupra sectoarelor cheie ar trebui să fie atenuat.”
Companiile aeriene britanice au declarat că vor căuta asigurări că mișcarea este „condusă de știință” și că acestea ar avea nevoie de măsuri de sprijin pentru a se asigura că sectorul aviației trece prin perioada de carantină.
Times a scris că cei sosiți din Irlanda, Insulele Canalului și Insula Man vor fi scutiți de carantină, precum și șoferii de camioane care fac livrări cruciale. Acesta a spus că autoritățile vor efectua verificări la fața locului, iar cei care încalcă regulile vor fi supuși amenzilor sau deportării.
Marea Britanie a raportat 31.241 de decese cauzate de coronavirus iar ministrul mediului, George Eustice, a declarat că Johnson nu va anunța nicio schimbare dramatică a izolării Marii Britanii duminică.
Guvernul din Țara Galilor a anunțat vineri ajustări minore la izolarea impusă, ceea ce le-a permis oamenilor să exercite mai mult de o dată pe zi, iar grădinile să se redeschidă. Transmite Reuters.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă