Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie cere explicaţii Rusiei după noul incident neurotoxic

Marea Britanie cere explicaţii Rusiei după noul incident neurotoxic

Ministrul britanic de Interne, Sajid Javid, a somat Rusia să ofere explicaţii în legătură cu utilizarea substanţei neurotoxice Noviciok, după un nou incident produs pe teritoriul britanic, în orăşelul Whiltshire.

Rl online 0 comentarii

Două persoane - Charlie Rowley, în vârstă de 45 de ani, şi Dawn Sturgess, în vârstă 44 de ani - au fost expuse unei substanţe neurotoxice într-o casă din Amesbury (Whiltshire) şi sunt în stare critică.

Sajid Javid a confirmat că substanţa toxocă este Noviciok, similară cu cea folosită în atacul produs în martie în Salisbury, care l-a vizat pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia, Iulia Skripal. Noul incident este investigat de 100 de agenţi pentru combaterea terorismului.

"Este total inacceptabil ca cetăţenii noştri să fie vizaţi deliberat ori accidental sau ca străzile noastre, parcurile şi oraşele să fie zone pentru aruncarea deşeurilor toxice", a declarat Sajid Javid în Camera Comunelor. "A venit momentul ca statul rus să iasă şi să explice tot ce s-a întâmplat", a spus el.

Rusia a negat orice implicare în atacurile neurotoxice din Marea Britanie, sugerând că ar fi vorba de o înscenare care să genereze actuala criză diplomatică de amploare.

Comentarii

loading...