Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie: Închisoare pe viață pentru o tânără care planificase un atentat

Marea Britanie: Închisoare pe viață pentru o tânără care planificase un atentat

Rizlaine Boular, o femeie de 22 de ani, a fost condamnată vineri, la Londra, la închisoare pe viaţă pentru planificarea unui atentat la British Museum, un proiect în care au fost implicate de asemenea mama sa şi sora mai mică, transmite AFP, citată de Agerpres.

Rl online 0 comentarii

Mama sa, Mina Dich, 44 de ani, a fost condamnată la 11 ani şi nouă luni de închisoare, dintre care cinci cu suspendare. Sentinţa în ce o priveşte pe Safaa Boular, sora lui Rizlaine, care completează acest trio feminin inedit pentru un caz de terorism în Regatul Unit, va fi cunoscută la o dată ulterioară.

În timpul procesului de la începutul lunii iunie, Parchetul a subliniat că Safaa Boular, 18 ani, preconiza atacarea muzeului londonez în perioadă de afluenţă de public utilizând arme de foc şi grenade, pe care le denumise „ananas”.

Supravegheată de poliţia antiteroristă, ea a fost arestată puţin după moartea logodnicului său, cu care pusese la punct planul atentatului asupra British Museum. Atunci mama şi sora ei, dar şi o prietenă a acesteia din urmă, Khawla Barghouthi, 21 ani, au continuat ideea. Pedeapsa pentru Khawla Barghouthi va fi cunoscută pe 22 iunie.

„Cele trei femei erau pline de ură şi de o ideologie toxică şi erau hotărâte să comită un atentat. Dacă ar fi reuşit, ar fi putut provoca moartea sau rănirea gravă a unor persoane”, a subliniat vineri un oficial al poliţiei londoneze, Dean Haydon, într-un comunicat. Acesta este „primul complot terorist în întregime feminin din Regatul Unit legat de gruparea Stat Islamic”, a remarcat el la începutul lunii iunie, îngrijorându-se de creşterea numărului tinerilor şi adolescenţilor implicaţi în astfel de cazuri.

Comentarii

loading...