11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie: Mii de persoane au luat parte la manifestaţii în mai...

Marea Britanie: Mii de persoane au luat parte la manifestaţii în mai multe oraşe

Manifestanţii s-au adunat la Manchester, dar şi la Edinburgh şi Belfast, sub sloganul “Opriţi lovitura de stat”, la apelul unei organizaţii care se opune Brexitului, lansată în 30 de oraşe.

Şi la Londra s-au strâns circa 2.000 de persoane, în faţa rezidenţei premierului, la 10, Downing Street, unde au scandat “Boris Johnson, ruşine să-ţi fie”, arborând în acelaşi timp drapele europene.

Regina Elizabeth II a aprobat solicitarea de miercuri a lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru 26 de zile, până pe 14 octombrie.

Acţiuni legale care contestă aceasta au fost deschise şi în Belfast şi Londra.

Decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru o lună a stârnit proteste din partea politicienilor şi a celor care se opun unui Brexit fără acord, iar o petiţie a strâns peste 1 milion de semnături.

Cei mai mulţi au caracterizat această măsură ca o încercare „nedemocratică” de a-i împiedica pe parlamentari să blocheze un Brexit fără acord.

Cele mai citite

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă