Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marea Britanie: Mii de persoane au luat parte la manifestaţii în mai multe oraşe

Marea Britanie: Mii de persoane au luat parte la manifestaţii în mai multe oraşe

Mii de persoane au luat parte la manifestaţii, în mai multe oraşe ale Regatului Unit pentru a denunţa "lovitura de stat" a premierului Boris Johnson, ne spune News

Lorand Stoica 0 comentarii

Manifestanţii s-au adunat la Manchester, dar şi la Edinburgh şi Belfast, sub sloganul "Opriţi lovitura de stat", la apelul unei organizaţii care se opune Brexitului, lansată în 30 de oraşe.

Şi la Londra s-au strâns circa 2.000 de persoane, în faţa rezidenţei premierului, la 10, Downing Street, unde au scandat "Boris Johnson, ruşine să-ţi fie", arborând în acelaşi timp drapele europene.

Regina Elizabeth II a aprobat solicitarea de miercuri a lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru 26 de zile, până pe 14 octombrie.

Acţiuni legale care contestă aceasta au fost deschise şi în Belfast şi Londra.

Decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru o lună a stârnit proteste din partea politicienilor şi a celor care se opun unui Brexit fără acord, iar o petiţie a strâns peste 1 milion de semnături.

Cei mai mulţi au caracterizat această măsură ca o încercare „nedemocratică” de a-i împiedica pe parlamentari să blocheze un Brexit fără acord.

Comentarii

loading...