7.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie: Mii de persoane au luat parte la manifestaţii în mai...

Marea Britanie: Mii de persoane au luat parte la manifestaţii în mai multe oraşe

Manifestanţii s-au adunat la Manchester, dar şi la Edinburgh şi Belfast, sub sloganul “Opriţi lovitura de stat”, la apelul unei organizaţii care se opune Brexitului, lansată în 30 de oraşe.

Şi la Londra s-au strâns circa 2.000 de persoane, în faţa rezidenţei premierului, la 10, Downing Street, unde au scandat “Boris Johnson, ruşine să-ţi fie”, arborând în acelaşi timp drapele europene.

Regina Elizabeth II a aprobat solicitarea de miercuri a lui Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru 26 de zile, până pe 14 octombrie.

Acţiuni legale care contestă aceasta au fost deschise şi în Belfast şi Londra.

Decizia prim-ministrului Boris Johnson de a suspenda activitatea Parlamentului britanic pentru o lună a stârnit proteste din partea politicienilor şi a celor care se opun unui Brexit fără acord, iar o petiţie a strâns peste 1 milion de semnături.

Cei mai mulţi au caracterizat această măsură ca o încercare „nedemocratică” de a-i împiedica pe parlamentari să blocheze un Brexit fără acord.

Cele mai citite

Astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan / Șansa plutește-n aer, dar lipsește un Dudu Georgescu

Se pare că toate astrele conspiră pentru rămânerea lui Nicușor Dan în fotoliul de primar general. Altfel nu se explică bătălia oarbă pentru căutarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă