15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie oferă recompense tinerilor care se vaccinează

Marea Britanie oferă recompense tinerilor care se vaccinează

Marea Britanie va oferi diverse recompense tinerilor care se vaccinează. Printre acestea se numără reduceri la platformele de livrare de mâncare la domiciliu sau la taxi.

Într-un comunicat, Javid le-a îndemnat pe persoanele cu vârste între 18 şi 29 de ani, mai reticente să se vaccineze comparativ cu restul populaţiei adulte, “să profite de aceste reduceri” şi le-a amintit că vaccinul anticoronavirus nu-i protejează doar pe ei şi pe apropiaţii lor, ci va permite “să putem face multe dintre lucrurile de care ne este dor”.

Potrivit comunicatului, aplicaţii de taxi precum Uber şi Bolt vor oferi discounturi la servicii şi inclusiv o cursă gratis la centrele de vaccinare, iar tinerii îşi vor putea cumpăra mâncare la preţ redus de pe platforme precum Deliveroo, Uber Eats sau Pizza Pilgrim.

Ministerul Sănătăţii de la Londra, care a amenajat puncte de vaccinare pentru tineri în galerii de artă şi centre comerciale, a menţionat că în următoarele zile vor fi anunţate noi facilităţi, care ar putea include reduceri la restaurante sau bilete mai ieftine la cinematografe sau la festivalurile de muzică.

Potrivit datelor valabile până la 30 iulie, circa 67% din tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani au primit prima doză de vaccin anticoronavirus, faţă de 88,5% din totalul populaţiei adulte (circa 46,8 milioane de oameni). Circa 72,1% din adulţi – 38,12 milioane – au făcut schema completă de vaccinare.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă