Londra, Regatul Unit - 15 martie 2021: Boris Johnson aleargă într-un parc din Londra/shutterstock

Londra, Regatul Unit - 15 martie 2021: Boris Johnson aleargă într-un parc din Londra/shutterstock

MAREA BRITANIE Premierul Johnson pregătește noi reforme în ajutorul de stat, justiție sau mediu

Boris Johnson a aprobat un nou program legislativ de peste 25 de proiecte de lege care vor implementa reforma construcțiilor și un nou regim de ajutor de stat, în timp ce încearcă să-și concretizeze planul de redresare economică post-pandemică.

Adriana Constantinescu 0 comentarii

 Primul ministru dorește ca programul, care va fi subliniat în Discursul Reginei din 11 mai, să livreze manifestul electoral al partidului conservator din 2019 și să semnaleze începerea revenirii la „normalitate” după Covid-19.

Regina este de așteptat să confirme în discursul său - care va fi pronunțat de monarh în persoană într-o ceremonie securizată de Covid la Westminster - ambiția lui Johnson de a reforma sectorul de asistență socială lipsit de bani.

Cancelarul Rishi Sunak, al cărui buget din martie a inclus planuri de a ridica sarcina fiscală a Marii Britanii la cel mai înalt nivel din anii 1960, pentru a ajuta la plata pentru criza coronavirusului, este reticent să se angajeze la cheltuieli publice și mai mari atunci când încearcă să controleze împrumuturile guvernamentale.

Jacob Rees-Mogg, liderul Camerei Comunelor, dorește ca pachetul de 25 până la 30 de proiecte de lege din Discursul Reginei să prezinte secțiuni cheie ale manifestului conservator, au spus oamenii familiarizați cu planurile.

Printre măsuri se vor număra legislația menită să stimuleze creșterea economică și să reducă inegalitățile regionale - agenda „de nivelare” a lui Johnson - inclusiv un proiect de lege de planificare pentru eliminarea obstacolelor din calea construcției de case și a dezvoltării mai largi.

Conform proiectului de lege, toate consiliile din Anglia vor trebui să desemneze terenuri fie pentru dezvoltare, fie pentru conservare, deoarece guvernul își propune să atingă un obiectiv național de construire a peste 300.000 de case pe an.

Un regim de ajutor de stat post-Brexit este menit să permită guvernului să fie mai „agil” în sprijinirea locurilor de muncă.

Departamentul de afaceri tocmai a finalizat o consultare publică în căutarea de puncte de vedere cu privire la modul în care acordurile pot permite guvernului să facă intervenții strategice în industrie.

Vor fi, de asemenea, proiecte de guvern pentru crearea unei serii de porturi libere: zone cu taxe reduse, cu reguli de planificare simplificate, despre care miniștrii au spus că vor servi drept hub-uri pentru producție și inovație de înaltă valoare. Scepticii au citat cercetări care sugerează că tind să schimbe locurile de muncă și investițiile în întreaga țară, mai degrabă decât să genereze noi afaceri.

Între timp, secretarul de afaceri Kwasi Kwarteng va sponsoriza un proiect de lege pentru înființarea unei agenții de cercetare științifică cu „risc ridicat și recompensă mare”, care a fost creată de Dominic Cummings, fostul consilier șef al lui Johnson.

Un proiect de lege privind achizițiile va oferi companiilor mici și mijlocii oportunități mai mari de a asigura contracte guvernamentale și va permite sectorului public să cumpere britanic atunci când tranzacțiile nu sunt supuse regulilor comerciale internaționale.

Un proiect de lege pentru sănătate și îngrijire va efectua reforme NHS (n.r. Sistemul Național de Sănătate britanic) pentru a consolida serviciile de sănătate după pandemie.

Proiectul de lege va inversa aspectele-cheie ale unei dispute controversate din 2012 a NHS, care a oferit o mai mare independență operațională serviciului de sănătate și a crescut brusc rolul concurenței.

Un proiect de lege privind mediul, preluat de la sesiunea parlamentară anterioară, va include crearea unui nou watchdog (n.r. organism de supraveghere) a mediului pentru Anglia și angajamente noi privind biodiversitatea.

Se așteaptă ca alte măsuri să liberalizeze regulile privind editarea genelor în agricultură, o cauză promovată de mult timp de Johnson ca unul dintre beneficiile presupuse ale Brexitului.

Ministrul de interne, Priti Patel, și-a asigurat un spațiu în Discursul Reginei pentru strategia sa de combatere a violenței împotriva femeilor și fetelor, care se va concentra pe îmbunătățirea ratelor în scădere a condamnărilor pentru unele infracțiuni sexuale, în special violul.

Un proiect de lege privind bunăstarea animalelor, susținut de partenera lui Johnson, Carrie Symonds, va fi, de asemenea, inclus în discurs.

Citește totul despre:

#marea britanie #boris johnson

Comentarii

loading...