21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMarea Britanie se pregăteşte de impactul cu furtuna Callum

Marea Britanie se pregăteşte de impactul cu furtuna Callum

Ploile torenţiale ar putea pune în pericol viaţa oamenilor, a indicat Met Office, care a emis o avertizare cod galben pentru un interval de 36 de ore, ce vizează regiunea Ţara Galilor unde ar putea ploua în 48 de ore cât într-o lună.

Cantităţile însemnate de precipitaţii prognozate ar putea provoca întreruperi în furnizarea energiei electrice în unele comunităţi, iar rafalele de vânt riscă să perturbe activităţile obişnuite în zonele vestice din Marea Britanie.

Met Office a emis o serie de avertizări meteorologice valabile inclusiv pentru zone din Scoţia şi Irlanda de Nord. Totodată, mai multe alerte de inundaţii sunt în vigoare în sud-vestul Angliei şi în Ţara Galilor.

Cantitatea totală de precipitaţii ar putea ajunge până la 150 milimetri în Brecon Beacons din Ţara Galilor, aproape de media lunară de 170 milimetri.

Viteze ale vântului între 80 şi 100 de kilometri la oră şi rafale de peste 110 kilometri la oră sunt prognozate în majoritatea regiunilor expuse.

Nunta prinţesei Eugenie de York, nepoata reginei Marii Britanii, cu Jack Brooksbank, care va avea loc vineri la capela St. George de la castelul Windsor, pare că va fi ferită de efectele importante ale furtunii, notează Press Association.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă