Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

COMENTARIU FOTO: Secțiune din tunelul săpat de evadați

COMENTARIU FOTO: Secțiune din tunelul săpat de evadați

Marea Evadare, în variantă sud-americană

O închisoare din Pedro Juan Caballero a fost „victima” unei evadări în bloc a șaptezeci și cinci de deținuți. Evenimentul este și mai țipător câtă vreme autorităţile suspectează că deţinuţii au fost lăsaţi de gardieni să iasă nestingheriți din penitenciar, informează BBC.

Rl online 0 comentarii

 

Ajunși la fața locului, anchetatorii au găsit un tunel în închisoare, dar consideră că este posibil să fi fost săpat doar pentru a induce în eroare şi a acoperi operaţiunea reală.

Zeci dintre deţinuţii care au scăpat fac parte din cel mai mare grup infracţional din Brazilia, PCC, care are aproape 30 000 de membri şi este implicat în traficul de droguri şi de arme. Grupul acţionează în Brazilia, Paraguay, Bolivia şi Columbia, conform News.ro.

După inspectarea închisorii din Pedro Juan Caballero, localitate din estul Paraguayului, aproape de graniţa cu Brazilia, poliţia a descoperit că întregul sector în care erau încarceraţi membrii PCC era gol. Într-o celulă, poliţiştii au găsit aproximativ 200 de saci de nisip.

Un deţinut a fost capturat în timp ce încerca să evadeze prin tunel.

Ministrul de Interne Euclides Acevedo a declarat că este clar că angajaţii închisorii au fost implicaţi. “Am găsit tunelul şi credem că a fost o acoperire. A existat complicitate”, se denunță un comunicat al ministrului.

Acevedo a precizat că probabil deţinuţii au fost lăsaţi să plece în grupuri mici în ultimele zile, totul întâmplându-se când directorul închisorii era în concediu.

Ministrul Justiţiei, Cecilia Perez, a cerut ca toţi oficialii închisorii să fie concediaţi şi arestaţi, potrivit La Nacion. Perez a menţionat, pentru postul ABC Cardinal, că au evadat şi deţinuţi care erau în celule de la etaj, ceea ce arată că celulele erau deschise. Perez a mai spus că autorităţile au primit informaţii că era plănuită o evadare şi că s-au oferit ca mită 80 000 de dolari. “Clar a fost corupţie”, a adăugat ea.

Regiunea de frontieră dintre cele două ţări este o cunoscută rută a traficanţilor de droguri.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...