7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternaționalMarine Le Pen: ONG-urile sunt ”complici ai mafiilor de traficanţi de migranţi”

Marine Le Pen: ONG-urile sunt ”complici ai mafiilor de traficanţi de migranţi”

Preşedinta Adunării Naţionale (fostul Front Naţional) a estimat pe contul său de Twitter ca fiind “salutară” reacţia ministrului italian de interne, Matteo Salvili, liderul partidului Liga, care a refuzat ca nava cu migranţii salvaţi să acosteze în ţara sa şi care strigat victorie când Spania a decis să primească nava, potrivit AFP.

“În spatele acoperirii umanitare, ONG-urile au un rol obiectiv de complici ai mafiilor de traficanţi. A accepta ca navele cu migranţi să acosteze constituie un apel iresponsabil! Trebuie ca ei să se întoarcă acolo de unde vin”, a notat Marine Le Pen în postarea sa pe Twitter, semnată cu iniţialele sale, ceea ce înseamnă că ea însăşi a scris mesajul.

Nava Aquarius, care în mod normal poate salva 500 de migranţi, brăzdează de trei ani largul coastelor Libiei, debarcându-i în Italia pe migranţii pe care îi salvează de la înec. Însă la sfârşitul săptămânii trecute, noul ministru de interne al Italiei, liderul partidului Liga (extrema dreaptă) Matteo Salvini, la putere chiar de la începutul crizei din Mediterana, a refuzat acostarea navei.

Italia, unde au acostat, începând cu 2013, circa 700.000 de migranţi, a acuzat în mod regulat Europa că a închis ochii şi a lăsat-o singură în faţa crizei migraţiei.

Salvini a făcut, înainte de legislative, campanie pe tema închiderii frontierei în faţa migranţilor şi a atenţionat că, odată ajuns la putere, va face totul ca să împiedice aceste debarcări, mai ales dacă acestea sunt făcute de ONG-uri care patrulează în Marea Mediteraneană.

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...
Ultima oră
Pe aceeași temă