Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marine Le Pen vrea să schimbe numele partidului său, Frontul Național

Marine Le Pen vrea să schimbe numele partidului său, Frontul Național

Președintele Frontului Naţional din Franța, Marine Le Pen, şi-a anunţat duminică intenţia de a schimba numele acestei formaţiuni de extremă-dreapta, ca parte a unei iniţiative prin care ea vrea să transforme partidul într-o forţă pregătită de guvernare.

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Marine Le Pen, care a intrat anul trecut în turul doi al alegerilor prezidenţiale, speră să dea un nou impuls formaţiunii sale la congresul care va avea loc pe 10-11 martie. Ea şi-a nuanţat deja opoziţia faţă de moneda euro şi se axează mai mult pe mesaje de combatere a imigraţiei şi a delincvenţei.

“Voi propune un nou nume în locul Frontului Naţional (...) Nu renunţăm la nimic, dar începem un nou capitol în istoria noastră”, a spus ea la postul de televiziune CNEWS, fără să ofere vreun indiciu despre acest nou nume. A menţionat în schimb că doreşte să transforme FN dintr-o mişcare de opoziţie într-una pregătită să guverneze şi să câştige pentru aceasta următoarele alegeri prezidenţiale, care se vor desfăşura însă abia în 2022.

Marine Le Pen a estimat în acest context că integrarea atât a unor socialişti cât şi a unor conservatori în guvernul centrist al preşedintelui Emmanuel Macron a contribuit în Franţa la ştergerea tradiţionalei confruntări între stânga şi dreapta, iar de acum înainte principala luptă se va da între susţinătorii globalizării şi patrioţii care susţin statele naţionale.

Comentarii

loading...