2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalMaroc: Ucigașii celor două turiste scandinave au fost condamnați la moarte

Maroc: Ucigașii celor două turiste scandinave au fost condamnați la moarte

Primul dintre ei, Abdessamad Ejjoud, un vânzător ambulant în vârstă de 25 de ani, a mărturisit că a organizat atacul criminal împreună cu doi cunoscuţi, Younes Ouaziyad, un tâmplar de 27 de ani, şi Rachid Afatti, de 33 de ani, care a filmat decapitarea tinerelor.

Louisa Vesterager Jespersen, o studentă daneză de 24 de ani, şi prietena sa Maren Ueland, o norvegiană de 28 de ani, au fost ucise în timpul unei drumeţii cu cortul într-un loc izolat din Munţii Atlas, în sudul Marocului, o zonă populară pentru excursionişti.

Un grup de 24 de bărbaţi suspectaţi că au legături cu aceste crime sau că fac parte dintr-o celulă jihadistă au fost judecaţi de la începutul lui mai la Sale, în apropiere de Rabat. Ceilalţi 21 au primit pedepse care merg de la cinci ani de închisoare până la închisoare pe viaţă.

Printre ei se află şi un hispano-elveţian convertit la islam, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru “constituire de grup terorist”. El a afirmat tot timpul că este nevinovat.

Tribunalul i-a condamnat, de asemenea, pe cei trei bărbaţi găsiţi vinovaţi de asasinat, precum şi pe complicii lor, să plătească două milioane de dirhami (190.000 de euro) drept despăgubire părinţilor lui Maren Ueland.

Pe de altă parte, tribunalul a refuzat cererea familiei Louisei Vesterager Jespersen, care cerea 10 milioane de dirhami (930.000 de euro) de la statul marocan, pentru “responsabilitatea sa morală”.

Cele mai citite

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...
Ultima oră
Pe aceeași temă