13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMăsuri drastice adoptate în țările Europene pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului

Măsuri drastice adoptate în țările Europene pentru prevenirea răspândirii Coronavirusului

Franța închide majoritatea întreprinderilor și Spania se pregătește de închidere.
Spania și Franța au anunțat sâmbătă restricții drastice, la nivel național, pentru a opri răspândirea coronavirusului.
Spania a ordonat tuturor cetățenilor să stea în casă și să plece numai pentru a cumpăra mâncare, pentru a merge la muncă, pentru a solicita îngrijiri medicale sau pentru a ajuta bătrânii și alții care au nevoie.
Oficialii din Spania au raportat 1.500 de cazuri noi, cea mai mare creștere zilnică din țară până în prezent, împingând totalul la 5.703. Guvernul a ordonat închiderea tuturor școlilor, restaurantelor și barurilor, extinzând măsurile pe care diverse autorități regionale, inclusiv la Madrid și în Catalonia, le-au luat vineri.
 
Franța a anunțat închiderea tuturor întreprinderilor neindispensabile începând cu miezul nopții, inclusiv restaurantele, barurile și sălile de filme, după dublarea cazurilor de infecție coronavirus.
Cazurile franceze s-au dublat în ultimele 72 de ore până la aproximativ 4.500. Au fost înregistrate 91 de decese, iar 300 de pacienți cu coronavirus sunt în stare critică – jumătate dintre ei sub 50 de ani.
 
Italia rămâne cea mai lovită țară din Europa. Italia a fost închisă încă de la începutul săptămânii, doar magazinele alimentare, farmaciile și băncile au voie să funcționeze. Sâmbătă, țara a raportat 175 de decese noi, cu un total de 1.441 și 2.795 de cazuri noi, cu 21.000 de treceri.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă