8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalMatteo Salvini nu este sigur că Uniunea Europeană va mai exista în...

Matteo Salvini nu este sigur că Uniunea Europeană va mai exista în 2019

Într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel, Salvini a spus că summitul din această săptămână de la Bruxelles, care cel mai probabil va fi dominat de dispute privind migraţia şi bugetul, va expune faptul că blocul comunitar “este mai divizat ca oricând”.

“În următoarele luni, se va decide dacă Europa are în continuare un viitor în forma sa actuală sau dacă întreaga chestie a devenit futilă”, a spus el.

“Nu e vorba doar de bugetul pentru următorii şapte ani. Anul viitor vor avea loc şi noi alegeri pentru Parlamentul European. Într-un an, vom vedea dacă Europa unită va mai exista sau nu”, a adăugat el.

Salvini conduce partidul de extremă-dreapta Liga, iar printre aliaţii săi europeni se numără premierul ungar autoritar Viktor Orban, lidera de extremă-dreapta franceză Marine Le Pen şi partidul german anti-UE Alternativa pentru Germania.

Un avans al acestor partide la alegerile pentru Parlamentul European, în detrimentul grupurilor politice mainstream precum social-democraţii (PES) şi conservatorii (PPE), ar determina o realiniere majoră în politicile UE.

În interviul pentru Der Spiegel, Salvini a mai spus că îşi doreşte ca organizaţiile neguvernamentale să nu mai salveze migranţi care traversează Mediterana, deoarece “ele îi sprijină pe traficanţii de migranţi şi stimulează riscul de a încerca astfel de traversări”.

Activităţile de salvare, a sugerat el, ar trebui în schimb desfăşurate de “gărzile de coastă ale Libiei, Tunisiei şi Egiptului”.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...
Ultima oră
Pe aceeași temă