13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMatteo Salvini, vizită oficială în Polonia pentru a discuta despre alianţa eurosceptică

Matteo Salvini, vizită oficială în Polonia pentru a discuta despre alianţa eurosceptică

Vizita lui Salvini la Varşovia, iniţiată de ministrul polonez de Interne Joachim Brudzinski, vine în contextul eforturilor făcute de eurosceptici pentru a schimba direcţia Uniunii Europene după alegerile din luna mai.

„Alegerile vor arăta dacă vocile eurosceptice din Europa sunt în creştere, sau dacă această creştere a fost limitată pentru moment”, a declarat Michal Baranowski.

Salvini, liderul partidului italian Liga, a criticat în repetate rânduri Uniunea Europeană şi consideră că alegerile din luna mai sunt vitale pentru crearea unui Bloc „reformat” care poate repara instituţiile de la Bruxelles din interior.

Vicepremierul a indicat de asemenea că ar putea candida pentru preşedinţia Comisiei Europene.

„Cineva a trădat visul european. Vom face o nouă comunitate europeană, bazată pe respect, muncă, egalitate şi evoluţie”, a declarat Salvini în cadrul unei întâlniri electorale în luna decembrie.

Jaroslaw Kaczynski a transmsi că Polonia ar trebui să rămână membră a Uniunii Europene, dar doreşte reforme care să transfere puterea de la Bruxelles spre capitalele naţionale.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...
Ultima oră
Pe aceeași temă