8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalMecanismul de Redresare și Reziliență a trecut de Comisiile Parlamentului European

Mecanismul de Redresare și Reziliență a trecut de Comisiile Parlamentului European

Comisiile ECON-BUGD ale Parlamentului European au adoptat luni seară Mecanismul de Redresare și Reziliență pentru combaterea efectelor pandemiei de coronavirus și relansare economică a statelor membre ale Uniunii Europene.

„A fost o zi cu emoţii, dar a meritat aşteptarea! Comisiile ECON-BUDG tocmai ne-au acordat votul de încredere cu o majoritate covârşitoare pe Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă! Mandatul Parlamentului European a fost oficial adoptat cu 84 de voturi din 99, mergem la negocieri cu Consiliul şi Comisia.”, a anunțat pe Facebook europarlamentarul român Dragoș Pîslaru.

Mecanismul de Redresare și Reziliență pune la dispoziție statelor membre un buget de 672,5 miliarde euro pentru atenuarea efectelor pandemiei de Covid-19 și redresarea economică post-pandemie.

Potrivit negocierilor, România va beneficia de 30 miliarde euro pentru reforme în domeniile economice și sociale. Parlamentul European a aprobat 6 piloni principali ce vizează, printre altele, proiecte pentru tineri şi copii, în linie cu Garanţia pentru Copii şi Garanţia pentru Tineret dar şi includerea sectorului privat pentru finanţare.

În cifre, propunerile adoptate de Parlamentul European presupun finanțarea cu cel puțin 269 miliarde euro a proiectelor ce vizează măsuri privind clima și biodiversitatea, minim 134,5 miliarde euro pentru măsuri digitale și cel puțin 47 miliarde euro alocate către generaţia viitoare – Next Generation (măsuri pentru tineri şi copii).

Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă