Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ierusalim

Ierusalim

Meleșcanu: Una dintre prioritățile României este dezvoltarea relațiilor cu statele arabe

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut, miercuri, o întrevedere cu grupul șefilor de misiune din statele arabe acreditați la București, informează un comunicat al MAE.

Mihai Diac 0 comentarii

”Cheia identificării unor soluţii care să asigure stabilitatea și securitatea regională și internațională stă în promovarea şi încurajarea unui dialog consistent şi aplicat. Una dintre priorităţile politicii externe românești este dezvoltarea relațiilor politice și economice dintre România şi Grupul statelor arabe”, a declarat, miercuri, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu.

În cadrul reuniunii, reprezentanți ai Grupului țărilor arabe au apreciat rolul României de promotor activ al soluționării pașnice a conflictelor și sprijinul constant acordat de țara noastră pentru o politică de dialog și negociere. De asemenea, a fost subliniată importanța aprofundării cooperării economice sectoriale și a creșterii volumului de investiții pentru consolidarea relațiilor țării noastre cu grupul statelor arabe, dar şi în plan bilateral.

Ministrul Meleșcanu a evidenţiat faptul că România susține rezolvarea disensiunilor pe cale politică, prin negocieri directe, și a evidențiat importanța menținerii stabilității și soluționarea crizelor din Orientul Mijlociu. Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu a reiterat necesitatea rezolvării conflictului israeliano-palestinian, prin implementarea „soluției celor două state”, Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate.

”Reluarea dialogului direct între părți şi rezolvarea justă și de durată a conflictului  israeliano-palestinian, care să corespundă intereselor ambelor părţi, și care să contribuie la asigurarea păcii și stabilității în Orientul Mijlociu, inclusiv în ceea ce privește problema statutului Ierusalimnului, este singura soluţie viabilă”, a menționat şeful diplomaţiei române.

Înainte să fie numit mistru al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu a mai condus Ministerul Apărării Naționale și Serviciul de Informații Externe.

Potrivit comunicatului transmis, miercuri, de MAE, din grupul statelor arabe acreditate la București fac parte: Republica Algeriană Democratică și Populară, Regatul Arabiei Saudite, Republica Arabă Egipt, Emiratele Arabe Unite, Regatul Hașemit al Iordaniei, Republica Irak, Statul Kuweit, Republica Libaneză, Statul Libia, Regatul Maroc, Palestina, Statul Qatar și Republica Tunisiană.

Discuțiile de miercuri de la București și declarațiile ministrului Meleșcanu apar după ce România a afișat o poziție neutră în chestiunea Ierusalimului, fără a anunța că își mută ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, așa cum a anunțat SUA, dar și fără a vota rezoluția ONU care a criticat această decizie a Administrației Trump.

Comentarii

loading...