Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Meng Wanzhou dă în judecată autorităţile canadiene pentru arestarea sa

Meng Wanzhou dă în judecată autorităţile canadiene pentru arestarea sa

Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei, gigantul chinez din domeniul tehnologiei, a dat în judecată statul canadian pentru arestarea ei anul trecut pe aeroportul din Vancouver, la cererea Statelor Unite, relatează BBC.

Rl online 0 comentarii

Meng Wanzhou a fost reţinută în decembrie în urma suspiciunii de fraudă şi a încălcării sancţiunilor impuse de SUA Iranului. Meng neagă toate acuzaţiile împotriva ei.

Autorităţile americane încearcă să o extrădeze pe Wangzou.

Meng a depus o plângere civilă împotriva guvernului Canadei, a agenţiei de frontieră şi a poliţiei pentru "încălcări grave" ale drepturilor sale civile.

China a criticat arestarea ei şi a catalogat procesul de extrădare ca pe un "incident politic".

Ofiţerii au reţinut-o pentru a obţine informaţii pe care "nu credeau că le-ar fi obţinut dacă reclamanta ar fi fost arestată imediat", încălcând drepturile sale în temeiul Cartei drepturilor şi libertăţilor omului din Canada.

Detenţia ei a fost "ilegală" şi "arbitrară", se arată în plângere, iar ofiţerii "în mod intenţionat nu au informat-o cu privire la adevăratele motive ale detenţiei, dreptul la un avocat şi dreptul de a păstra tăcerea".

 

Comentarii

loading...