6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel cere Rusiei să investigheze presupusa otrăvire a criticului de la Kremlin

Merkel cere Rusiei să investigheze presupusa otrăvire a criticului de la Kremlin

Un critic al președintelui rus Vladimir Putin, Navalnîi, săptămâna trecută, s-a prăbușit într-un avion după ce a băut ceai în timp ce se ducea în campanie în Siberia. El a fost dus sâmbătă în Germania pentru tratament.
 
Kremlinul a declarat că nu este clar ce l-a făcut pe Navalnîi să se îmbolnăvească și că testele inițiale nu au arătat că a fost otrăvit, așa au acuzat consilierii săi.
 
Dar medicii germani care îl tratează pe Navalnîi la un spital din Berlin au declarat luni că examinările medicale au indicat otrăvirea cu un fel de inhibitor al colinesterazei, deși substanța specifică nu este încă cunoscută.
 
“Având în vedere rolul proeminent jucat de dl Navalnîi în opoziția politică din Rusia, autoritățile de acolo sunt acum chemate de urgență să investigheze această crimă până la ultimul detaliu – și să facă acest lucru în deplină transparență”, a declarat Merkel într-o declarație comună cu ministrul de externe Heiko Maas.
 
“Cei responsabili trebuie identificați și trași la răspundere”, a adăugat Merkel.
 
Spitalul Charite din Berlin a declarat că o echipă de medici de acolo l-a examinat în detaliu după sosirea sa. “Rezultatele clinice indică otrăvirea cu o substanță din grupul de inhibitori ai colinesterazei”, a declarat spitalul într-un comunicat.
 
“Substanța specifică implicată rămâne necunoscută și a fost inițiată o nouă serie de teste cuprinzătoare.”
 
 
 
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă