VIDEO Merkel dă asigurări că se simte ”foarte bine”, la o zi după o criză de tremurat

VIDEO Merkel dă asigurări că se simte ”foarte bine”, la o zi după o criză de tremurat

Angela Merkel a dat asigurări miercuri că se simte ”foarte bine”, la o zi după o spectaculoasă criză de tremurat în timpul unei ceremonii oficiale, relatează AFP.

Rl online 0 comentarii

”Mă simt foarte bine”, a dat asigurări cancelarul într-o întâlnire cu tineri la Goslar, în Saxonia Inferioară.

Ea i-a răspuns, cu puţin timp înainte, unui jurnalist care o întreba cum se simte, ”minunat de bine. Este interesant să fiu aici”, potrivit DPA.

Cancelarul, care împlineşte luna viitoare vârsta de 65 de ani, a fost cuprinsă de o criză de tremurat marţi, în cursul unei ceremonii oficiale, la care asista împreună cu noul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski.

”Am băut cel puţin trei pahare de apă, este ceea ce mi-a lipsit în mod evident, iar acum mă simt foarte bine”, declara ea o oră mai tâziu, într-o conferinţă de presă comună cu liderul ucrainean.

Miercuri, în timpul dialogului cu tineri, pe pupitrul său se afla un pahar cu apă.

Merkel a glumit pe seama căldurii, care atinge în Germania până la 30 de grade Celsius. Când e cald, ”trebuie să bei mai puţină cafea şi mai multă apă”, a spus ea.

Cancelarului i s-a mai făcut rău, în decembrie 2014.

Atunci i-a scăzut tensiunea în timpul unui interviu.

Înregistrarea a fost întreruptă o scurtă perioadă de timp, până când şi-a revenit.

Anturajul său a declarat că episodul de marţi are legătură cu o dezhidratare.

Angela Merkel, care se află la putere din 2005, iar în prezent conduce o fragilă coaliţie giuvernamentală, urmează să se retragă din viaţa politică la finalul mandatului său, cel mai târziu în 2021.

Comentarii

loading...