14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMerkel despre inundații: Nu putem descrie devastarea produsă. Bilanțul a ajuns la...

Merkel despre inundații: Nu putem descrie devastarea produsă. Bilanțul a ajuns la 184 de morți

Merkel a promis ajutor financiar rapid după ce a vizitat una dintre zonele cel mai afectate de precipitaţii şii inundaţii soldate cu cel puţin 157 de decese în Germania în ultimele zile.

„Este îngrozitor. Limba germană abia dacă poate descrie devastarea care s-a produs”, le-a spus Angela Merkel locuitorilor din oraşul Adenau.

Sute de salvatori caută supravieţuitori în districtul de la frontiera cu Austria.

„Nu eram pregătiţi pentru aşa ceva”, a declarat Bernhard Kern, oficial al acestui district.

În Ahrweiler, district aflat la sud de Koln, au decedat aproximativ 110 persoane. Poliţia se aşteaptă ca în momentul în care se vor retrage apele să se găsească mai multe cadavre.

Potrivit Bild am Sonntag, guvernul german va acorda ajutoare rapide de peste 300 de milioane de euro în total şi miliarde de euro pentru refacerea infrastructurilor şi caselor.

De asemenea, afacerile afectate de inundaţii ar putea beneficia de plăţi pe termen scurt de 10.000 de euro.

Pe de altă parte, Merkel a promis o intensificare a eforturilor de apărare împotriva efectelor schimbării climatice, în cursul unei vizite în regiunea Eifel din landul vestic Renania Palatinat, una din cele mai afectate de inundaţiile masive din ultimele zile din Europa de vest, relatează dpa.

„Vedem ce forţă poate avea natura”, a declarat Merkel în orăşelul Adenau. “Vom face faţă acestei forţe, pe termen scurt, dar şi pe termen mediu şi lung”, a continuat ea, adăugând că pentru aceasta este nevoie de politici “care ţin cont de natură şi de climă în mai mare măsură decât am făcut noi în ultimii ani”.

Merkel, însoţită între alţii de şefa executivului din Renania Palatinat, Malu Dreyer, a vizitat de asemenea în Eifel comuna Schuld, devastată de inundaţiile de săptămâna trecută.

 

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă