13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel dezminte zvonurile conform cărora şi-ar fi pierdut încrederea în succesoarea sa

Merkel dezminte zvonurile conform cărora şi-ar fi pierdut încrederea în succesoarea sa

Afirmaţiile cu privire la faptul că Merkel şi-ar fi pierdut încrederea în AKK, pe care le-a numit „prostii”, au fost făcute de doi oficiali neidentificaţi într-un articol Bloomberg.
 
În ultimele luni Annegret Kramp-Karrenbauer a pierdut teren în sondajele de opinie, a eşuat în eforturile sale de a grăbi ieşirea de pe scena politică a lui Merkel iar duminică CDU a avut parte, cu ea la conducere, de cele mai slabe rezultate din istorie în alegerile naţionale.
 
Astfel, CDU, partidul aflat la guvernare în Germania, rămâne într-o situaţie delicată, liderii săi pregătindu-se pentru o întâlnire pe 2-3 iunie în care vor fi analizate rezultatele de la alegerile europarlamentare.
 
În articolul Bloomberg se arată că această întâlnire a fost convocată de AKK, fără ca Merkel să fie avertizată iar oficialii susţin că avea ca scop punerea presiunii pe cancelar să se retragă. Annegret Kramp-Karrenbauer a îndepărtat-o pe Merkel şi prin apropierea sa faţă de inamicii ei conservatori din CDU.
 
O glumă nepotrivită despre transsexuali făcută de Annegret Kramp-Karrenbauer la un festival local după alegerile de duminică i-a alarmat pe moderaţi. Iar după ce un videoclip de pe Youtube în care CDU este atacat a devenit viral, Annegret Kramp-Karrenbauer i-a acuzat pe cei 70 de activişti că se folosesc în mod necorespunzător de influenţa lor. Reacţia ei nu a fost primită bine însă, fiind întâmpinată cu un val de critici.
 
Ea a scris luni pe Twitter: „Este absurd să mă acuzaţi că doresc să reglementez opiniile”.
 
Merkel a apărat-o pe AKK, afirmând: “Toată lumea din CDU este dedicată libertăţii de opinie, ca principiu de bază”.

Cele mai citite

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Transformă spațiul din garaj într-un loc accesibil – iată ce ușă de garaj de la Alexiana să alegi

Ușilor de garaj ar trebui să li se acorde mult mai multă atenție. Acestea au capacitatea de a menține un nivel de siguranță înalt...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă