12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel: Germania nu se va implica într-o eventuală operaţiune militară împotriva regimului...

Merkel: Germania nu se va implica într-o eventuală operaţiune militară împotriva regimului Assad

Angela Merkel a exclus pentru moment participarea Germaniei la o eventuală operaţiune militară împotriva regimului lui Bachar al-Assad, relatează AFP şi dpa.

‘Acum trebuie să recunoaştem că este evident faptul că distrugerea (armelor chimice siriene) nu a fost completă’, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă la Berlin.

Cu toate acestea, Germania doreşte să se asigure că ‘toate eforturile sunt depuse pentru a arăta că acest atac cu arme chimice este inacceptabil’, a mai spus Angela Merkel.

Fără acordul Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german), nicio operaţiune a armatei germane în străinătate nu poate avea loc. Germania a desfăşurat avioane de recunoaştere şi de realimentare deasupra Siriei şi Irakului, însă numai ca parte a coaliţiei internaţionale care luptă împotriva grupurilor jihadiste.

Germania a jucat un rol central în distrugerea arsenalului chimic declarat de Damasc după un atac cu arme chimice în care au fost ucise sute de persoane în regiunea Ghouta Orientală, la est de Damasc, în august 2013.

Declaraţiile Angelei Merkel survin la scurt timp după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmat că Franţa are dovada că guvernul sirian a folosit arme chimice săptămâna trecută în oraşul rebel Douma, în care peste 40 de persoane au fost ucise, informează AGERPRES.

Cele mai citite

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă