Merkel: Legăturile Germaniei cu Franţa vor continua să se întărească

Merkel: Legăturile Germaniei cu Franţa vor continua să se întărească

Cancelarul german Angela Merkel s-a angajat sâmbătă să întărească legăturile cu Franţa, înainte de o călătorie în această ţară pentru o reuniune a consiliului de miniştri franco-german, relatează dpa.

Rl online 0 comentarii

"În legăturile bilaterale precum şi în rezolvarea conflictelor internaţionale Germania şi Franţa lucrează foarte strâns împreună şi vor ca acest lucru să continue în viitor", a spus Merkel în discursul său video săptămânal.

Angela Merkel, Emmanuel Macron şi miniştrii din ambele ţări urmează să se întâlnească miercuri pentru discuţii în oraşul francez Toulouse, unde liderii celor două state plănuiesc să viziteze compania Airbus, producătorul european din domeniul apărării şi aerospaţial.

Înainte de acest lucru, Merkel şi Macron urmează să se întâlnească la Paris sâmbătă seară.

Angela Merkel a vorbit despre un nou pact de consolidare a relaţiilor bilaterale, Tratatul de la Aachen, încheiat la începutul acestui an în oraşul german eponim din apropierea frontierei franceze.

"Prin acest lucru, colaborarea noastră ar trebui să devină şi mai puternică", a spus Merkel în mesajul video. Ea a evidenţiat planurile de a promova contactul direct între cetăţenii din regiunea de frontieră prin finanţarea instituţiilor culturale.

"În plus, va exista un comitet pentru rezolvarea problemelor în regiunile de frontieră. Acest comitet va fi înfiinţat şi ne vom prezenta primele proiecte la consiliile de miniştri franco-germane", a spus Merkel.

La nivelul UE, Parlamentul European a respins recent candidatura fostului ministru francez al apărării Sylvie Goulard pentru un post în noua Comisie Europeană.

Macron a acuzat-o pe viitoarea preşedintă a executivului comunitar, Ursula von der Leyen, pentru eşecul candidatului Franţei şi a avertizat în privinţa unei "crize politice".

Comentarii

loading...