11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalMerkel respinge speculaţiile că ar putea demisiona înainte de sfârşitul mandatului

Merkel respinge speculaţiile că ar putea demisiona înainte de sfârşitul mandatului

Reacţia ei survine în urma unor relatări din presă conform cărora, la o reuniune în luna iunie a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), ea ar urma să-şi anunţe intenţia de a se retrage mai devreme, eventual pentru a deveni preşedinte al Consiliului European.

Întrebată marţi la o conferinţă de presă dacă la reuniunea partidului din 2-3 iunie are în vedere să facă un anunţ despre viitorul ei, Angela Merkel a spus că va ”răspunde la aceasta cu un ”nu” clar”.

Speculaţiile din presă au fost alimentate şi de anunţul neaşteptat despre desfăşurarea acestei reuniuni, ce va avea loc la numai câteva zile după alegerile europene.

Considerată o ancoră a stabilităţii în UE în ultimii 14 ani, dar confruntată pe plan intern cu critici după ce a deschis graniţele Germaniei pentru mai mult de un milion de migranţi, Angela Merkel a renunţat în luna decembrie la conducerea CDU. Aceasta a fost preluată de către Annegret Kramp-Karrenbauer, înainte o cvasi-necunoscută în lumea politică, zisă şi AKK, conform iniţialelor ei, sau mini-Merkel, datorită apropierii sale de actualul cancelar.

Annegret Kramp-Karrenbauer, considerată favorită la postul de cancelar după retragerea Angelei Merkel, încearcă să-şi contureze propria personalitate, organizând dezbateri pe diferite teme politice, inclusiv subiectul delicat al migraţiei. Pentru a recupera din popularitatea pierdută de CDU, ea încearcă de asemenea să pledeze pentru valorile tradiţionale susţinute de votanţii mai conservatori.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă