13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel și Trump au găsit subiectul pe care sunt de acord: Siria

Merkel și Trump au găsit subiectul pe care sunt de acord: Siria

„Ambii lideri au cerut acţiune din partea comunităţii internaţionale pentru a preveni o criză umanitară în provincia Idlib”, a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

„I se cere Rusiei să acţioneze ca moderator pentru guvernul sirian şi să prevină nouă escaladare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert.

Seibert a informat că cei doi lideri au discutat şi despre Ucraina, situaţia din Balcani şi comerţ, fără să ofere detalii. Sanders a comunicat că Merkel şi Trump şi-au reafirmat angajamentul „pentru a rezolva conflictul din estul Ucrainei”.

Guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinut de Rusia, susţine că are ca scop recapturarea enclavei Idlib, controlată de rebeli în prezent.

De asemenea, Merkel s-a arătat îngrijorată de situaţia din Idlib în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus, Vladimir Putin, de săptămâna trecută.

Cele mai citite

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă