18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel: Ţinta NATO de 2% din PIB pentru Apărare nu este un...

Merkel: Ţinta NATO de 2% din PIB pentru Apărare nu este un ”fetiş”

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni că este important ca Germania să îşi respecte angajamentele asumate în cadrul NATO, inclusiv prin decizii de a impulsiona cheltuielile militare pentru a ajunge la ţinta de 2% din Produsul Intern Brut pentru bugetul Apărării, relatează Reuters.

Această ţintă nu este un “fetiş”, ci reflectă cerinţele în schimbare privind securitatea în lume, a declarat Angela Merkel la o întâlnire cu ofiţeri de rang înalt ai armatei.

Ea a mai spus că este clar că armata germană are nevoie să-şi reconstruiască rezervele de echipamente militare după ani în care cheltuielile au fost reduse.

Angela Merkel a făcut de asemenea apel ca Germania să-şi păstreze angajamentele multilaterale, într-un moment în care SUA s-au retras din acordul nuclear cu Iranul şi din acordul de la Paris privind clima.

Ea a adăugat totodată că relaţia transatlantică va rămâne un pilon solid al securităţii europene, în ciuda acestor diferenţe.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă