18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalMerkel vrea mai multe restricții. Protestatarii se ciocnesc cu poliția la Berlin

Merkel vrea mai multe restricții. Protestatarii se ciocnesc cu poliția la Berlin

Aproximativ 8.000 de persoane s-au adunat în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului, pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice.

Manifestanţii scandează “Pace, libertate, fără dictatură!” şi contestă restricţiile antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel, informează publicaţia Bild.

Poliţia din Berlin a anunţat că “protestul este ilegal”. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi au intervenit pentru dispersarea manifestanţilor. Au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine.

40 de manifestanţi au fost reţinuţi

Guvernul Germaniei a aprobat, săptămâna trecută, un proiect care prevede intensificarea şi uniformizarea restricţiilor antiepidemice, cancelarul Angela Merkel argumentând că “situaţia este gravă” şi trebuie evitată ocuparea locurilor în secţiile de terapie intensivă. Proiectul are nevoie de aprobarea Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului german, iar dezbaterile au loc miercuri.

Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecţia faţă de infecţii. Noile reglementări vor permite aplicarea în mod uniform a restricţiilor în zonele cu o rată de contagiere ridicată.

Noile norme prevăd interdicţii de circulaţie între orele 21.00 şi 5.00 în zonele în care rata de infectare este ridicată, reducerea numărului de persoane care se pot întâlni în privat şi închiderea restaurantelor. De asemenea, sunt prevăzute norme privind accesul în magazine, în anumite situaţii fiind necesar rezultat negativ la teste anticoronavirus.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă