Merkel vrea să discute cu Johnson despre un Brexit cu cât mai puţine fricţiuni

Merkel vrea să discute cu Johnson despre un Brexit cu cât mai puţine fricţiuni

Cancelarul german Angela Merkel a declarat miercuri că va discuta cu premierul britanic Boris Johnson în cursul zilei despre cum poate fi asigurată o ieşire cât mai lipsită de fricţiuni a Regatului Unit din Uniunea Europeană, transmit Reuters şi AFP.

Rl online 0 comentarii

Perspectiva unei ieşiri rapide a Marii Britanii, combinată cu tensiunile comerciale internaţionale, 'ne dă dureri de cap', a recunoscut cancelarul, pe fondul încetinirii economiei germane.

'Este motivul pentru care voi discuta, fireşte, astăzi cu prim-ministrul britanic, care îmi face o vizită, despre cum putem să obţinem o ieşire a Marii Britanii cât mai lipsită de fricţiuni, pentru că trebuie să ne luptăm pentru creşterea noastră economică', a declarat Merkel, cu prilejul unei conferinţe la Leipzig privind transporturile aeriene.

Cancelarul a indicat în mod clar că Marea Britanie îşi va pierde drepturile pe piaţa europeană a transporturilor aeriene, şefa guvernului german menţionând că după Brexit va trebui negociat un nou acord în materie de trafic aerian.

Întrucât aceasta va necesita timp, cel mai bine ar fi să se convină reguli clare pe perioada de tranziţie, astfel încât să fie evitate perturbările, a afirmat Merkel.

'Desigur, în lumina faptului de a fi un stat terţ, ceea ce Marea Britanie va fi atunci, nu toate avantajele pe care noi le avem în UE pot fi garantate', a punctat ea.

Boris Johnson este aşteptat în jurul orei 16.00 GMT la Berlin, unde va fi primit cu onoruri militare, înaintea discuţiilor cu Angela Merkel.

Cancelarul german a respins marţi din nou apelul premierului britanic de renegociere a acordului de Brexit, pentru care Boris Johnson va pleda şi joi, la Paris, la întâlnirea cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Comentarii

loading...