Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Merkel vrea să întărească lupta contra neonaziştilor

Merkel vrea să întărească lupta contra neonaziştilor

Angela Merkel a făcut apel la combaterea "fără niciun tabu" a neonaziştilor, la câteva zile după moartea unui ales care a sprijinit politica de imigrare de un simpatizant al acestei mişcări, informează AFP.

Rl online 0 comentarii

Neonaziştii violenţi "trebuie să fie combătuţi de la început şi fără niciun tabu", a afirmat cancelarul german, invitată al Dortmund pentru Ziua germană a Bisericii protestante. "De aceea, Statul este solicitat la toate nivelurile şi Guvernul federal ia acest lucru foarte, foarte în serios", a adăugat ea. 

Aceste declaraţii au fost făcute după ce la începutul lunii Walter Lübcke, un membru ale al CDU, partidul conservator al lui Merkel, a fost ucis la domiciliul său din vestul ţării. Un suspect în vârstă de 45 de ani, având legături cu mişcarea neonaziştilor, a fost arestat weekendul trecut. Această dramă a zguduit întreaga ţară care se teme de apariţia terorismului de extremă dreapta. 

"Este vorba nu doar de un act teribil, ci de o mare provocare pe care o reexaminăm la toate nivelurile unde există tendinţe de extremă dreapta", a explicat Merkel. 

Ministrul german al Afacerilor Externe, Heiko Maas, a avertizat pe Twitter că "Germania are o problemă cu terorismul". "Avem peste 12.000 de extremişti de dreapta violenţi în ţara noastră. 450 dintre ei au putut intra clandestin, în ciuda mandatelor de arestare. Trebuie să ne apărăm mai mult: niciun milimetru în plus pentru duşmani în libertate", a scris el. 

Printre măsurile avute în vedere figurează o restricţie a dreptului la exprimare pe internet cu urmări în special pentru persoanele care "incită la ură". Însă ministrul conservator se gândeşte să meargă mai departe şi să analizeze posibilitatea de a priva anumite persoane de drepturile lor fundamentale. "Suntem instituţia responsabilă de probleme care ţin de Constituţie. Vom examina serios posibilităţile", a spus Seehofer.

Comentarii

loading...