15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMesaj de la Phenian: vrea Coreea de Nord unificare?

Mesaj de la Phenian: vrea Coreea de Nord unificare?

Conform mesajului, “toţi coreenii ar trebui să promoveze contactele, călătoriile, cooperarea dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud”, subliniind că Phenianul “va strivi” orice provocare la adresa reunificării Peninsulei Coreene.

Regimul Kim Jong-Un a transmis că tensiunile militare din regiune au reprezentat “un obstacol fundamental” în calea îmbunătăţirii relaţiilor inter-coreene şi a reunificării. Totodată, acţiunile militare comune desfăşurate de către sud-coreeni cu “forţe din exterior” – cu trimitere la SUA – s-au dovedit a fi “nefolositoare” pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA a precizat că anunţul a fost făcut după o întrevedere comună a guvernului şi a partidelor politice.

La 9 şi 15 ianuarie, reprezentanţi ai Coreei de Sud şi ai Coreei de Nord au purtat discuţii la nivel înalt în regiunea demilitarizată Panmunjon, la doi ani de la întreruperea legăturilor.

Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila împreună la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, cu acelaşi steag, la ceremonia de deschidere, o premieră în ultimii 12 ani. Totodată, cele două state vor forma o singură echipă de hochei feminin, informează Mediafax.

Cele mai citite

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...
Ultima oră
Pe aceeași temă