Metroul din Moscova își dă afară angajații cu orientări politice anti-Kremlin

Metroul din Moscova își dă afară angajații cu orientări politice anti-Kremlin

Metroul moscovit și-a concediat peste 40 de salariați, mulți dintre aceștia acuzând faptul că au fost demiși pentru opiniile lor anti-Kremlin sau pentru sprijinul manifestat față de liderul Opoziției, Alexei Navalnîi.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Autoritățile a reprimat în forță susținătorii lui Navalnîi, cel mai puternic și mai susținut adversar al președintelui Vladimir Putin, după ce aceștia au organizat mai multe proteste la nivel național anul acesta, pentru a cere eliberarea sa din închisoare.

Unii dintre protestatari au fost urmăriți penal pentru că au încălcat restricțiile pandemice, fiind arestați la domiciliu, mulți dintre cei mai proeminenți aliați ai lui Navalîi alegând să părăsească țara. Cu toate acestea, nu au fost raportate demisii în masă ale susținătorilor liderului opoziției.

Nikolai Gostev a declarat pentru Reuters că la nivelul sindicatul independent al metroului din Moscova, pe care îl conduce, au fost înregistrate plângerile a 40 de angajați, majoritatea șoferi de tren, cărora autoritățile le-au cerut demisiile. Cei care au refuzat să facă acest lucru au fost demiși pentru infracțiuni inventate, a spus Gostev, adăugând că nu este pe deplin clar de ce personalul a fost vizat în mod specific.

"Mulți dintre ei cred că au fost demiși din cauza opiniilor (lor) de opoziție: unii au fost înregistrați pe site-ul lui Navalnîi, alții pe site-ul Meduza și așa mai departe", a spus el, referindu-se la un popular site de știri online, etichetat de Rusia ca fiind „agent străin” .

”Există în mod clar mai mulți concediați, dar putem vorbi doar pentru cei care au fost concediați pentru presupuse infracțiuni comise și pentru cei care au apelat la noi", a mai adăugat Nikolai Gostev.

Citește totul despre:

#moscova #metrou

Comentarii

loading...