Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mexic: 159 de migranţi deţinuţi în captivitate au fost salvaţi de poliţie

Mexic: 159 de migranţi deţinuţi în captivitate au fost salvaţi de poliţie

Un grup de 159 de migranţi din America Centrală, dintre care 62 de minori, deţinuţi în captivitate într-o regiune rurală din Mexic de o bandă organizată de mexicani şi guatemalezi, au fost salvaţi de poliţie, au anunţat luni autorităţile, informează marţi AFP.

Rl online 0 comentarii

Victimele, de diferite naţionalităţi, "au afirmat că au plătit 45.000 de pesos (2.000 de euro) pentru a fi duşi la Tijuana (oraş situat la frontiera cu SUA), ceea ce ei (traficanţii) nu au făcut", a explicat în cadrul unei conferinţe de presă Fernando Rosales, secretar de stat pentru Securitate Publică.

Membri ai acestei bande organizate au fost plasaţi în detenţie de procurorul oraşului Puebla, capitala statului omonim, în centrul Mexicului.

Persoanele fără acte, care erau ţinute într-o clădire din oraşul Acajete, sunt în stare de sănătate bună şi ar urma să fie preluate în grijă de Institutul Naţional pentru Imigraţie al Mexicului.

Oraşul mexican Tijuana este locul unde vor să ajungă migranţi din America Latină, pentru a putea intra apoi ilegal în SUA. O caravană plecată pe 13 octombrie 2018 din Honduras şi care a parcurs circa 4.300 km a ajuns în noiembrie la Tijuana, în faţa oraşului american San Diego. În total, caravana număra mai mult de 6.000 de migranţi, majoritatea familii din Honduras, care au fost cazaţi de autorităţile din Tijuana într-un centru sportiv dintr-o zonă periferică, la câţiva metri de zidul de frontieră.

La 25 noiembrie 2018, forţele de ordine americane au respins cu ajutorul gazelor lacrimogene aproximativ 500 de migranţi ce încercau să traverseze zidul de frontieră. Acest episod a traumatizat mulţi migranţi care s-au resemnat să se întoarcă în ţara lor de origine sau să se instaleze în Mexic.

În paralel, construcţia unui zid promis de Trump pentru întreaga frontieră de 3.200 de kilometri cu Mexicul este în centrul unui impas bugetar în Statele Unite ce paralizează administraţiile federale din 22 decembrie.

Comentarii

loading...