10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalMexic: Cinci oficiali politici au fost ucişi într-o săptămână

Mexic: Cinci oficiali politici au fost ucişi într-o săptămână

Cadavrul lui Eduardo Aragon, lider la partidului conservator Encuentro Social, dat dispărut de vineri, a fost găsit duminică având mâinile legate şi ciuruit de gloanţe în portbagajul maşinii sale, pe o şosea din statul Chihuahua, conform poliţiei mexicane.

Câteva ore mai târziu, câteva apeluri telefonice anonime anunţau cum bărbaţi înarmaţi au deschis focul şi au incendiat case şi magazine din micul oraş Ignacio Zaragoza, în acelaşi stat Chihuahua.

Forţele de poliţie au descoperit trei cadavre în ruinele a şase vile şi magazine incendiate şi, într-un râu din apropiere, cadavrul Lilianei Garcia, candidată a Partidului Revoluţiei Democratice (PRD, de stânga; a treia formaţiune în Congresul naţional) la primăria oraşului Ignacio Zaragoza.

Printre locuinţele incendiate se aflau şi cele aparţinând a doi responsabili ai PRD, a explicat poliţia.

În cursul după-amiezii, poliţiştii au descoperit cadavrele a patru persoane, printre care şi o femeie, într-un vehicul incendiat în localitatea Gomez Farias, tot în statul Chihuahua.

Violenţele politice se înmulţesc în Mexic odată cu apropierea scrutinului de la 1 iulie, când vor fi aleşi preşedintele ţării, pentru un mandat de şase ani, parlamentul, precum şi primari şi consilii locale.

Vineri, poliţia a găsit cadavrul lui Addiel Zermann Miguel, 39 de ani, candidat al Encuentro Social la Tenango del Aire, în statul Mexic, şi, cu o zi în urmă, cel al lui Alejandro Gonzalez Ramos, primar conservator al oraşului Pacula, în statul Hidalgo, împuşcat mortal în timp ce se afla la volanul maşinii sale.

Duminica trecută, primarul oraşului Jalisco, în vestul ţării, Jilotlan de los Dolores, candidat pentru un nou mandat din partea Mişcării Cetăţeneşti, a fost de asemenea împuşcat mortal.

Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă