16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalMexic, proteste de amploare după dispariția misterioasă a unui adolescent. Poliția e...

Mexic, proteste de amploare după dispariția misterioasă a unui adolescent. Poliția e suspectată

Sute de oameni au cerut în stradă întoarcerea sa, protestul având loc pe bulevardul principal din capitala Mexicului iar traficul a fost întrerupt.

Doi dintre poliţiştii care l-au arestat au fost reţinuţi iar în catedrala din oraş oamenii s-au rugat pentru tânărul student.

Marco Antonio Sanchez a fost descris de către familie ca fiind un băiat care iubea arta şi muzeele. Acesta ieşise să facă fotografii şi a rugat un prieten să îi facă o poză lângă un perete cu graffitti. Prietenul lui a spus că în acel moment poliţia a venit la ei şi l-a acuzat pe Sanchez că ar fi furat aparatul de fotografiat. Tânărul a încercat să fugă dar a fost prins la scurt timp de poliţişti şi băgat în duba de poliţie.

Comisia pentru Drepturile Omului din Mexico City a declarat că a cerut ca poliţia să investigheze cazul. De asemenea, comisia a spus că a făcut apel şi la procurorul general pentru a deschide o anchetă pentru dispariţie.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat într-o conferinţă de presă că poliţiştii implicaţi în arestarea tânărului au fost chestionaţi: „L-au eliberat pe Marco Antonio la câteva străzi distanţă de locul în care a fost arestat, în urma rugăminţilor unor persoane din zonă”.

De asemenea, oficialul a adăugat că Poliţia examinează probe video şi înregistrările radio din momentul arestării şi investighează cazul, potrivit news.ro.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă