10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMexic: Virusul dengue a provocat 120 de decese

Mexic: Virusul dengue a provocat 120 de decese

Cazurile de febră dengue s-au înmulţit în timpul sezonului ploios din Mexic, între lunile iunie şi septembrie.

Statele mexicane în care au fost consemnate cele mai multe cazuri sunt Chiapas din sud-est, Jalisco din vest, Morelos din centru şi Veracruz din est, a declarat Hugo Lopez-Gatell, subsecretar în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Boala transmisă de ţânţari se manifestă în fiecare an, însă în ultimele patru decenii a revenit ”cu mai multă forţă”, a adăugat oficialul.

”Este adevărat că în acest an avem de trei ori mai multe (cazuri de) dengue, da, este adevărat. (Însă) fenomenul s-a petrecut şi în mai mulţi ani anteriori”, a subliniat Lopez-Gatell.

”Persoanele care au murit din cauza dengue… nu au primit îngrijiri medicale la timp, în multe cazuri pentru că s-au adresat prea târziu unităţilor medicale”, a adăugat oficialul.

Guernul mexican a lansat o campanie pentru prevenirea febrei dengue.

O epidemie de febră dengue a fost semnalată şi în Nepal, unde autorităţile sanitare sunt în alertă după izbucnirea unei epidemii care a provocat moartea mai multor persoane şi îmbolnăvirea ministrului Agriculturii. 2.559 de cazuri de febră dengue au fost înregistrate în Nepal începând de marţi. Patru persoane au murit, printre acestea numărându-se un bărbat din capitala Kathmandu, care a decedat joi, a anunţat Prakash Shah, medic în cadrul Diviziei de Epidemiologie şi Controlul Bolilor. Ministrul Agriculturii, Chakrapani Khanal, a fost diagnosticat cu febra dengue, o boală transmisă de ţânţari, şi este tratat într-un spital privat din Kathmandu, a confirmat biroul de presă al ministerului.

În cazurile uşoare, virusul provoacă febră, dureri osoase şi iritaţii. Însă, în cazurile grave, poate cauza hemoragii interne fatale, inclusiv la nivelul creierului.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă