Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mexicanii care cer azil în Statele Unite vor fi trimiși în Guatemala

Mexicanii care cer azil în Statele Unite vor fi trimiși în Guatemala

Statele Unite au anunțat că o parte dintre cetățenii mexicani care au intrat în SUA pentru a cere azil ar putea fi trimiși într-o altă țară, Guatemala, care a încheiat un acord în acest sens cu SUA.

Mihai Diac 0 comentarii

"Unii dintre mexicanii care caută protecţie umanitară din partea SUA ar putea să fie transferaţi acum în Guatemala şi să aibă oportunitatea de a cere protecţie acolo", a anunțat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă al Statelor Unite.

Retrimiterea solicitanților de azi în Guatemala se va face pe baza unui acord semnat în luna iulie 2019 între SUA și Guatemala. Acest document declară că, din punctul de vedere al SUA, Guatemala a devenit "o ţară terţă sigură" pentru solicitanţii de azil.

Ministerul de Externe al Mexicului și-a exprimat deja "dezacordul" față de intenția SUA de a trimite cetățeni mexicani în Guatemala. 

Comentarii

loading...