Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Mexicanii vor să îi gonească înapoi pe emigranții din Caravanele Ilegalilor

Mexicanii vor să îi gonească înapoi pe emigranții din Caravanele Ilegalilor

Numeroși rezidenţi ai oraşului mexican de frontieră Tijuana au protestat împotriva prezenţei în zonă a peste 2.000 de emigranţi ilegali din ţări ale Americii Centrale care încearcă să ajungă în SUA, informează Agerpres.

George Coman 0 comentarii

Câteva caravane ale emigranţilor ilegali au plecat din nordul Hondurasului la mijlocul lui octombrie şi au început să sosească în timpul weekendului în Tijuana, la frontiera de nord-vest a Mexicului cu statul american California.

Circa 300 de protestatari mexicani s-au adunat în mijlocul sensului giratoriu de pe principalul bulevard al oraşului, Paseo de los Heroes, fluturând drapele mexicane şi arborând pancarte în care emigranţii ilegali erau numiţi "invadatori" şi "nedoriţi".

Acesta a fost al doilea asemenea protest. Miercurea trecută, un grup de localnici s-a confruntat cu mai mulţi emigranţi în oraşul de coastă Playas din districtul Tijuana.

În jur de 2.400 de emigranţi au început să sosească începând de sâmbătă la adăposturile improvizate din Tijuana. Potrivit autorităţilor locale, alţi 1.800 de emigranţi s-au adunat în oraşul de frontieră Mexicali, capitala statului mexican Baja California.

Guvernul mexican a estimat anterior că şansele pentru emigranţii din America Centrală sosiţi în oraşul de frontieră Tijuana de a intra în SUA sunt "practic nule". "Posibilităţile lor de a intra în SUA sunt practic nule şi ei o ştiu, este vorba de o populaţie (...) vulnerabilă, iar ceea ce se poate întâmpla la frontieră este foarte riscant", a atenţionat ministrul mexican de Interne, Alfonso Navarrete Prida.

O caravană de circa 2.000 de emigranţi din America Centrală a sosit joi în oraşul mexican Tijuana, la frontiera cu SUA, unde au fost desfăşuraţi mii de soldaţi americani. Caravana a plecat din 13 octombrie din San Pedro Sula, Honduras, iar emigranţii ilegali au parcurs peste 4.300 de kilometri, în special pe jos sau cu autostopul, până în Tijuana.

Comentarii

loading...