8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalMexicul încearcă să reducă fluxul de imigranți care trec granița spre SUA

Mexicul încearcă să reducă fluxul de imigranți care trec granița spre SUA

Președintele Mexicului i-a mulțumit miercuri Președintelui SUA, Donald Trump, pentru declarea s-a că Mexicul și-a menținut angajamentul de a reduce fluxul de imigranți spre SUA, dupa ce Statele Unite au fost criticate pentru condițiile din centrele de detenție ale imigranților din administrația Trump.

Sub presiunea Washingtonului de a intensifica eforturile depuse de Mexic în capitolul de imigrație, guvernul președintelui Andres Manuel Lopez Obrador a trimis în iunie mii de polițiști militari din întreaga țară spre nord.

Fluxurile de migrație din America Centrală au scăzut brusc de atunci.

“Sunt recunoscător că și președintele Trump face cunoscut faptul că Mexicul își îndeplinește angajamentul și că nu există amenințări la nivelul tarifelor”, a declarat Lopez Obrador reporterilor din Mexico City.

În conformitate cu un acord din 7 iunie încheiat între cele două țări, Statele Unite au dat Mexicului până la sfârșitul lunii iulie pentru a arăta rezultate privind scăderea migrației către Statele Unite.

Vorbind la summitul G-20 din Japonia, Trump a felicitat Mexicul pentru că a ajutat la ușurarea numarului migranților la frontieră.

Trump a făcut problema imigrației ilegale, principala problema a agendei sale interne, care se opune imigranților, dintre care majoritatea sunt americani centrali, trecând în Statele Unite prin Mexic.

Condițiile în cadrul instituțiilor din SUA care dețin migranții de-a lungul graniței au devenit un punct de critică, când un departament de supraveghere internă al Departamentului pentru Securitate Internă din SUA a avertizat “supraaglomerării periculoase” în incinta El Paso în luna mai.

Membrii unui grup al Congresului care a vizitat unitatea principala de supraveghere a frontierei din El Paso și o unitate din Clint, Texas, au declarat luni că migranții sunt ținuti în condiții deplorabile și, potrivit reprezentantului american Alexandria Ocasio-Cortez, beau din toalete.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, a aparat actiunile agenților CBP la frontieră.

“Nu știu ce vorbește Alexandria Ocasio-Cortez”, a declarat Gidley într-un interviu acordat Fox Business Network.

“Sunt unii dintre cei mai viteji bărbați și femei de pe planetă. Ei își pun viața în pericol în fiecare zi. Le oferă trei mese pe zi celor care sunt aici ilegal, si două gustări între ele “, a spus Gidley.

 

Grupurile pentru imigranți, printre care MoveOn și United We Dream, au organizat marți protestele planificate la câteva birouri ale membrilor Congresului din jurul Statelor Unite, afirmând că condițiile din centrele de detenție imigrante erau “oribile”.

Ei solicită deputaților să închidă centrele de detenție și să nu permită nici o finanțare suplimentară pentru detenția familiilor imigrante.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă