Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Michael Bloomberg, donaţie de 4,5 milioane de dolari în sprijinul Acordului pentru climă de la Paris

Michael Bloomberg, donaţie de 4,5 milioane de dolari în sprijinul Acordului pentru climă de la Paris

Miliardarul şi filantropul american Michael Bloomberg, fost primar al oraşului New York, s-a angajat duminică să doneze 4,5 milioane de dolari pentru a sprijini astfel Statele Unite să îşi îndeplinească angajamentele luate în cadrul Acordului pentru climă de la Paris.

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

"America şi-a luat un angajament, iar eu, în calitate de american, consider că dacă guvernul nu îl îndeplineşte, atunci avem cu toţii o anumită responsabilitate", a declarat Michael Bloomberg pentru postul de televiziune CBS, citează Agerpres.

"Eu pot să fac acest lucru", a declarat magnatul american. "Deci, da, voi trimite un cec pentru fondurile pe care America le-a promis organizatorilor, ca şi cum aceştia le-ar primi din partea guvernului federal", a adăugat el.

În iunie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că Statele Unite se vor retrage din acordul istoric semnat de 195 de ţări la Paris în decembrie 2015, sub egida ONU.

La câteva zile după acel anunţ-şoc, Michael Bloomberg a expediat Organizaţiei Naţiunilor Unite o scrisoare semnată de peste 1.000 de organizaţii, companii şi autorităţi locale americane, care s-au declarat dispuse să îşi reducă emisiile de gaze cu efect de seră.

Printre semnatari se află puternicele state americane New York şi California şi sute de companii precum giganţii Apple, Google şi Amazon, care au denunţat retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris, considerând că acea decizie reprezintă "o eroare gravă".

Michael Bloomberg, în vârstă de 76 de ani, primar al oraşului New York între anii 2002 şi 2013, a anunţat, de asemenea, că fundaţia sa, Bloomberg Philanthropies, va oferi biroului pentru climă din cadrul ONU suma de 15 milioane de dolari, echivalentul contribuţiei financiare ce ar fi trebuit să fie achitată de Statele Unite.

Donald Trump a lăsat să se înţeleagă că ar putea să accepte o eventuală revenire a Statelor Unite în cadrul Acordului de la Paris, însă numai dacă textului acelui document internaţional îi vor fi aduse modificări substanţiale.

Michael Bloomber a spus că speră că preşedintele american se va răzgândi până la expirarea termenului la care Statele Unite ar trebui să achite următoarea tranşă programată în virtutea acordului din 2015.

"Este renumit pentru faptul că se răzgândeşte", a spus Michael Bloomberg. "Ar trebui să se răzgândească şi să înţeleagă că există cu adevărat o problemă. America face parte din problemă. America este (de asemenea) o parte importantă a soluţiei, iar noi ar trebui să intervenim pentru a ajuta omenirea să stopeze o catastrofă potenţială", a adăugat fostul primar newyorkez.

Comentarii

loading...