Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Microsoft susține că a dejucat atacuri cibernetice rusești împotriva unor organizații conservatoare

Microsoft susține că a dejucat atacuri cibernetice rusești împotriva unor organizații conservatoare

Gruparea din Rusia care a fost implicată în atacul cibernetic asupra campaniei lui Hillary Clinton a lansat noi atacuri în SUA, inclusiv asupra a două centre conservatoare, a anunţat Microsoft, citat de News.ro.

Mihai Cernea 0 comentarii

Conform Microsoft, hackerii au creat site-uri false care par să imite Institutul Hudson şi Institutul Republican Internaţional, două centre de cercetare de dreapta care sunt aliate împotriva lui Donald Trump. Alte trei site-uri au fost făcute să pară ca şi cum aparţin Senatului. 

Atacurile ar aparţine grupării Strontium, care este cunoscută şi ca Fancy Bear sau ATP28. Gruparea a fost acuzată în trecut de atacuri cibernetice asupra Comitetului Naţional Democrat şi asupra campaniei lui Hillary Clinton.

Conform procurorului special Robert Mueller, Strontium colaborează cu serviciile secrete ruse, GRU. 

Brad Smith, preşedintele Microsoft, a declarat: „Suntem îngrijoraţi pentru că aceste lucruri reprezintă ameninţări la securitatea mai multor grupări conectate cu ambele partide politice americane înaintea alegerilor din 2018”. 

El a adăugat că Microsoft a închis 84 de site-uri false asociate cu Fancy Bear în ultimii doi ani, după ce au obţinut ordine judecătoreşti pentru a transfera controlul domeniilor de internet ale paginilor respective. În ceea ce priveşte cine se află în spatele atacurilor, Smith a afirmat: „Nu avem nicio îndoială.” 

Microsoft a informat că site-urile false imită paginile de autentificare pentru servicii precum e-mail sau calendar. Un utilizator neatentat ar putea fi păcălit astfel să îşi introducă numele de utilizator şi parola, oferind astfel acces la datele sale personale. Smith a precizat că nu există semne că ar fi existat persoane păcălite care să dea click pe site-urile false.

Kremlinul a comunicat marţi că nu înţelege pe ce se bazează astfel de acuzaţii. „Nu înţelegem despre ce hackeri vorbesc (...) Despre cine vorbesc exact? Nu înţelegem care sunt dovezile pentru aceste concluzii. Lipsesc informaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov.

Comentarii

loading...