Mihail Saakaşvili   (Foto: Realitatea.md)

Mihail Saakaşvili (Foto: Realitatea.md)

VIDEO Mihail Saakaşvili, liderul Opoziției din Ucraina, a fost răpit la Kiev

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, devenit lider de opoziţie în Ucraina, a dispărut, luni, la Kiev, informează agențiile internaționale de presă.

Mihai Diac 0 comentarii

Fostul președinte al Georgiei ar fi fost "răpit", luni, la Kiev, de persoane necunoscute, a anunțat purtătorul său de cuvânt.

Conform acestuia, indivizi neidentificaţi, îmbrăcați în costume de camuflaj verzi şi purtând pe față măşti, l-au luat cu forţa pe Saakaşvili şi au plecat la bordul a trei dube albe. Acelaşi purtător de cuvânt a spus că răpitorii ar putea fi membri ai unei unităţi speciale a serviciului ucrainean de protecţie a frontierei, fără a oferi detalii suplimentare.

Pe de altă parte, site-ul jurnal.md relatează, luni, că Saakaşvili "a fost reţinut din nou de forţele speciale ucrainene în timp ce lua masa într-un restaurant din Kiev". Conform acestei surse, "Saakaşvili a fost reţinut de persoane care purtau uniforme ale Serviciului ucrainean de Grăniceri, a fost urcat într-un microbuz şi dus într-o direcţie necunsocută".

Acuzat de autorităţile de stat ucrainene că a vrut ''să preia puterea prin forţă'' în cursul recentelor manifestaţii anticorupţie, Mihail Saakaşvili a fost arestat pentru scurt timp în decembrie 2017 la Kiev, apoi a fost pus în libertate şi consemnat la domiciliu.

Acest arest la domiciliu a expirat acum o săptămână, fără ca Parchetul ucrainean să-l mai prelungească.

Avocatul lui Saakaşvili a spus că, după ce a pierdut un apel în instanţă, fostul preşedinte al Georgiei riscă să fie extrădat din Ucraina în Georgia, unde în ianuarie a fost condamnat în contumacie la trei ani de închisoare pentru "abuz de putere" în dosarul privind asasinarea tânărului bancher Sandro Girgvliani în anul 2006.

În schimb, Saakaşvili susține că acest proces a fost dirijat politic.

Comentarii

loading...