15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalMii de persoane au protestat la Budapesta faţă de legea privind orele...

Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de legea privind orele suplimentare de lucru

Mărşăluind prin centrul Budapestei în spatele unui banner pe care scria „Ne-am săturat”, protestatarii au fluturat steagul Ungariei şi pe cel al Uniunii Europene în drum spre punctul central al protestului, la Castelul Buda.

„Ignoră total ce spunem şi ce dorim, ceea ce este iritant”, a declarat Lajos Kovacs, unul dintre protestatari.

Fidesz, partidul aflat la guvernare şi condus de premierul Viktor Orba, a  trecut prin parlament legea care permite angajatorilor să le ceară angajaţilor să lucreze până la 400 de ore suplimentare pe an.

Orban a declarat că legea este în interesul angajaţilor care au posibilitatea legală de a lucra suplimentar într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.

Un sondaj al Zavecz Research publicat în această săptămână a arătat că susţinerea faţă de Fidesz a scăzut cu trei puncte până la 32% la sută în ianuarie, dar chiar şi aşa, partidul se menţine înaintea rivalilor.

Partidul naţionalist Jobbik beneficiază de 11% dintre votanţi iar socialiştii au 7% conform sondajului, care a arătat că o treime dintre cei intervievaţi nu au o preferinţă pentru un anume partid.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă