20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInternaționalMii de protestatari au cerut numărul adevărat de victime ale incendiului din...

Mii de protestatari au cerut numărul adevărat de victime ale incendiului din Kemerovo

Manifestanţii au acuzat autorităţile că ascund detalii despre incident și au cerut guvernatorului regiunii Kemerovo să le răspundă la întrebări şi să le fie permis accesul în locul unde au fost transportate cadavrele.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a catalogat ca „neglijenţa criminală şi nepăsarea” cauzele incendiului produs în centrul comercial, în urma căruia 64 de persoane au murit, printre care cel puțin 41 de copii, și alte peste 60 au fost rănite.

Liderul de la Kremlin a vizitat locul tragediei şi a depus un buchet de trandafiri în zona memorială amplasată în apropierea clădirii.

Anchetatorii au constatat că alarma de incendiu din cadrul centrului comercial nu mai funcţiona de la 19 martie şi nimeni nu a făcut demersuri pentru a remedia această situaţie.

Totodată, unul dintre agenţii de securitate ai mall-ului nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală, întrucât nu avea pregătirea necesară.

La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial Zimnyaya Vishnya din oraşul siberian Kemerovo, alcătuit din patru etaje şi cu suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.  

Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă