19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternațional35 miliarde de dolari pentru ajutorarea persoanelor în 2021

35 miliarde de dolari pentru ajutorarea persoanelor în 2021

Organizația Națiunilor Unite anunță că anul 2021 va fi unul foarte greu pentru aproximativ 235 milioane de persoane din 160 țări ale lumii, oameni care se vor confrunta cu foamete, conflicte, schimbări climatice și, bineînțeles, Covid-19.

„Tabloul pe care-l prezentăm este cel mai sumbru pe care l-am prezentat vreodată în domeniul nevoilor umane viitoare. În 2020 creşterea sumelor necesare este aproape în totalitate cauzată de covid-19, care a ucis cel puțin 1,46 milioane persoane în aproape un an.”, a spus Mark Lowcock, însărcinatul ONU cu Afaceri Umanitare, citat de AFP.

Oficialul estimează că până al sfârșitul anului 2020 cel puțin 270 milioane persoane ar putea să sufere din cauza unei insecurități alimentare acute, cele mai expuse fiind populațiile din Burkina Faso, Yemen, Sudanul de Sud și, parțial, Nigeria.

”Sistemul umanitar şi-a dovedit din nou valoarea în 2020, furnizând hrană, medicamente, adăposturi, educaţie şi alte produse esenţiale unor zecide milioane de persoane. Însă criza este departe a fi terminată. Bugetele ajutoarelor umanitare se confruntă cu grave penurii, în timp ce impactul pandemiei mondiale continuă să se agraveze.”, spus António Guterres, secretarul general al ONU.

Din totalul de 29 miliarde dolari solicitate de ONU în decembrie 2019 pentru acordarea ajutoarelor umanitare, donatorii internaționali au oferit peste 17 miliarde dolari, cea mai mare donație din istorie.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă