15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInternaționalMILIOANE DE COPII ÎN CELE DIN URMĂ, ÎNAPOI LA ȘCOALĂ

MILIOANE DE COPII ÎN CELE DIN URMĂ, ÎNAPOI LA ȘCOALĂ

Elevii se întorc în sfârșit în sălile de clasă, dar cu reguli stricte de Coronavirus pentru a-i ține pe tineri în siguranță.
În Marea Britanie, copiii vor avea mai multe stații de igienizare, iar unele școli le vor cere să poarte măști.
Elevii din zonele aflate în carantină vor trebui să poarte mască obligatoriu.
 
Patru din zece școli din Anglia vor primi înapoi elevii pentru sesiunea de toamnă începând de din această săptămână, școlile redeschizându-se, treptat, până la sfârșitul săptămânii.
 

Aproximativ 97% din școli sunt pregătite să se redeschidă complet în aceste zile.
Iar părinții care își țin copiii acasă se vor confrunta cu amenzi pentru acest lucru, a fost confirmat ieri.
 
Boris Johnson și-a pus speranțele de a readuce oamenii înapoi la birouri și toți copiii înapoi la școală, din această săptămână, chiar dacă unii se vor întoarce treptat, au transmis surse din guvernul britanic.

Studiile au arătat că unii copii ar fi cu aproape trei luni în urmă de studii când se vor întoarce la clasă. Miniștrii au admis că ar putea amâna examenele de anul viitor cu câteva săptămâni pentru a le acorda mai mult timp pentru a studia și recupera – dar nu s-a luat încă nicio decizie.

,,Copiii sunt mai susceptibili de a obține rujeolă decât Covid”, un medic de top a spus, ca răspuns la îngrijorarea părinților care își vor ține copiii acasă.
 
AMENZI PENTRU PĂRINȚI 
 
Părinții care nu vor să-și trimită copiii la școală, vor fii amendați. Miniștrii au insistat că amenzile au rostul de a fi folosite ca un “instrument” pentru a obține întoarcerea la clasă a tututor copiiilor.
 
Ministrul britanic al școlilor, Nick Gibb, a declarat: “Școala este obligatorie în această țară.
 
“Toate regulile privind prezența se vor aplica începând de astăzi în școli.”
 
El a spus că amenzile “întotdeauna au fost ultima soluție “.
 
Reacție vine ca urmare a Departamentului pentru Educație, britanic, care a spus că amenzile pentru părinții care refuză să-și trimită copiii lor înapoi la școală, vor fi folosite doar ca un “ultim resort ” atunci când clasele se vor relua.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Klaus Iohannis vrea un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că este nevoie de un angajament mult mai ferm pentru Flancul Estic al NATO, pentru apărare, dar şi...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...
Ultima oră
Pe aceeași temă